posted
Уже кілька днів спостерігаю за котом спека шалена, а він майже не підходить до миски з водою. Тільки їсть і спить. Спершу думала, що може пє, коли я не бачу, але вода стоїть на тому ж рівні. Почала хвилюватися, чи це не шкідливо начиталась про проблеми з нирками. Можливо, це нормально для котів? Або треба якось заохочувати його пити? Підкажіть, хто мав подібний досвід.
| IP: Logged |
posted
Це доволі часта ситуація влітку мій кіт поводиться так само. Колись також переживала, але потім знайшла корисну статтю: https://dnipro24.com.ua/chomu-kit-vlitku-majzhe-ne-p-ye-vodu-i-yak-tse-vypravyty/ Там пояснюється, що коти нащадки пустельних тварин, і в них по природі низька потреба у воді, особливо якщо вони їдять вологий корм. Але якщо на сухому важливо стежити. Я почала ставити миски з водою в різних куточках квартири, використовую питний фонтан (котам подобається рухома вода), ще час від часу додаю трохи води в корм. Зміни були помітні кіт став частіше підходити до води. У статті є ще багато простих порад мені вони реально допомогли.
| IP: Logged |